HTML

Mentazöld macaron

Nem a szokásos gasztroblog, inkább egy élményblog, elsősorban saját szórakoztatásomra, de szívesen látok mindenkit, aki csatlakozna.

Friss topikok

  • Milkykee: Tetszik, köszönöm a linket, rég olvastam már a blogodat! Ki fogom próbálni, bár lehet, hogy lilaha... (2014.03.02. 17:59) Süssünk kenyeret!

A Svájci Vaníliás Vajkrém

2014.06.23. 08:43 Milkykee

2014-06-23_07_41_10_1403505631.jpg_959x778

A soron következő recept a kedvenc Svájci vaníliás vajkrémem, amely remekül variálható gyümölcsök, csokoládé, mogyorókrém,  bármi hozzáadásával. 

A lényeg a víztartalom, ezt kell a hozzáadott összetevőknél csökkenteni, pl a gyümölcsöket sűrűre főzni. 

Ez az adag elegendő egy magasabb, 4 réteges torta betöltésére, és díszítésére, vagy 30 cupcake tetejére. 

Kiválóan fagyasztható, én általában tartok egy adaggal a fagyóban, mint ahogyan macaront is, mert ki tudja, mikor kell gyorsan, életmentő lehet. 

Ezt használom az olajokkal ízesített macaronjaimhoz is.

4 napig tárolható szobahőmérsékleten, 2 hétig hűtőben, 2 hónapig fagyasztóban.

 

Hozzávalók

 

180g tojásfehérje

300g kristálycukor

200g porcukor

170g 100% os szolid növényi zsír 

(nem találtam márkát, aminek ilyen magas lenne a zsirtartalma, Angliában Trex néven ismert,  Németországban pedig Palmin Soft, ha nincsen, akkor vajjal kell kiváltani)

454g vaj (min 82% os zsirtartalmú, szobahőmérsékletű)

2 teáskanál vanília szirup

 

A tojásfehérjékkel kezdünk, én szeretek szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozni, itt is jól jön, ha nem a hűtőből frissen kerül ki a tojás. Az edényeket jól zsirtalanítsuk le, különben összeeshet a tojáshab.

A tűzhelyre rakok egy lábast forró vízzel, takarékon,  és a tetejére egy tálat állítok, amelyben a tojásfehérjéket és a kristálycukrot folyamatosan kevergetem amíg a cukor el nem olvad és a hőmérséklete eléri a kb 40 fokot (kézzel keverem, amikor kicsit melegebb mint a testhőm, kész).

Ekkor elkezdem felverni, Kitchenaid-el a habverő fejjel ez nagyjából 5 percet vesz igénybe, kézi mixerrel valószínűleg a duplája.  Addig kell verni, míg hófehér, fényes, és ha kiemelem a habverőt, szilárdan megáll a hab.

Ekkor belekeverem a porcukrot is, majd a szobahőmérsékletű zsiradékot gyors ütemben beledobálom, és addig keverem magas fokozaton, amíg habos lesz, majd belekeverem a vaníliát is.

Ha más ízesítésű krémet szeretnénk, itt a remek alkalom, hogy hozzáadjuk a kiválasztott összetevőt,  a képen epres cupcake látható,  amelyhez sűrű dzsemet használtam,  amit természetesen én készítettem. 

Osszesrecept.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro főzés torta rózsaszín gasztronómia vanília sütemény sütés desszert finom vajkrém cupcake alaprecept macaron kitchenaid whitecake

A bejegyzés trackback címe:

https://mentamacaron.blog.hu/api/trackback/id/tr916403663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása