HTML

Mentazöld macaron

Nem a szokásos gasztroblog, inkább egy élményblog, elsősorban saját szórakoztatásomra, de szívesen látok mindenkit, aki csatlakozna.

Friss topikok

  • Milkykee: Tetszik, köszönöm a linket, rég olvastam már a blogodat! Ki fogom próbálni, bár lehet, hogy lilaha... (2014.03.02. 17:59) Süssünk kenyeret!

A Fehér Torta

2014.06.22. 19:32 Milkykee

2014-06-22_18_25_21_1403457916.jpg_959x826

Nem bolondultam meg teljesen, ezek kis cupcakek, a tésztája pedig ugyanaz a Fehér Piskóta,  amelyet a Csillámpónis tortához használtam.  

Íme az alaprecept:

Fehér piskóta

(egy kisebb 20cm átmérőjű tortához, vagy 12db cupcakehez)

 

300g fehér liszt

5g sütőpor

1g só

75g vaj (szobahőmérsékletű)

150 g kristálycukor

1 teáskanál vanília szirup

70g tojásfehérje

Fél deci 3.6% os (teljes) tej

 

A tészta összeállítása egyszerű: kell hozzá egy konyhai mixer, lehet kézi,  azzal tovább tart, en Kitchenaid-el dolgozom, ahhoz a krémkeverő fejjel közepes fokozatról indulva habosra verem a vajat a cukorral. Eközben átszitálom a lisztet a sóval és a sütőporral,  valamont elkeverem a tojásfehérjéket a tejjel és a vaníliával. 

Amint a vaj jó habos, lekaparom a tál széleit,  és a liszt mix egyharmad részét a tálba öntöm,  és lassú fokozaton elindítom a mixert, majd magasabbra veszem, amint szépen homogén állagúvá állt össze a tészta,  hozzáöntöm a tojásfehérje mix felét, megint eldolgozom, majd a liszt második harmada következik,  eldolgoz, a folyadék második felét beledolgozom, és hozzáadom a maradék száraz mixet. Addig hagyom a mixert dolgozni, amig a tészta szép fehér,  habos állagúvá válik (2 perc kb).

Ekkor beleöntöm az előre kivajazott, kipapírozott aljú tortaformába, es előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm kb 20 perc alatt. A formában hagyom kihűlni.

Osszesrecept.hu

Szólj hozzá!

Címkék: torta recept vanília piskóta cupcake alaprecept whitecake tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://mentamacaron.blog.hu/api/trackback/id/tr866401295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása