Én sok sajttal és tejszínnel, nagyon puhán, mintha vajat ennék.
Az Uram megkívánta a gnocchit, megrendelte holnapra ebédre, de mivel ma egész nap itthon vagyok, és lement a nap, mire ültetőládát találtam az orchideáimhoz, ezért elkapott a kreativitás, és hozzáadtam néhány dolgot a szokásos tejszín-sajt szószhoz, az eredmény egy könnyedebb, tavasziasabb étel lett.
Gnocci kéken, zölden, rózsaszínben
Feltettem másfèl liter vizet melegedni (én csalni szoktam, vízforralóban felforralom a vizet előre)
Felkockáztam egy szelet füstölt pancettát, egy kis olívaolajon megpirítottam, adtam hozzá 4 szál apróra vágott újhagymát, fél kiló spenótlevelet rádobtam és megfonnyasztottam, adtam hozzá egy darabka stilton sajtot, felöntöttem egy pohár tejszínnel, tekertem rá egy kis borsot, nagyon picit megsóztam, de a pancetta és a kék sajt miatt elég sós, kóstolni kell.
A gnocchit beleteszem a forrásban lévő vízbe, sózom, kis olivaolajat is teszek bele, megkeverem. Amint elkezdenek felúszni, készen is vannak, leöblítem, majd elkeverem a szósszal.
Én már a felét megettem, remélem, hasonló sikere lesz vele nektek is, ha kipróbáljátok!